Mijn persoonlijke missie statement is: “Veranderde levens leiden tot veranderde groeperingen en eindeloze verbindingsmogelijkheden.”
1. MISSIE (WAT)
Het doel van Joyfulheart is een vrolijk hart ontwikkelen in leven en leren. Een vrolijk hart:
- leeft in het nu en in de mogelijkheden van nu;
- heeft een status van tevredenheid de beste versie van zichzelf te zijn;
- kan open verbinden in relaties met anderen op basis van gelijkwaardigheid zonder te vergelijken;
- is vrij van schaamte, schande en angst;
- laat verlieservaringen niet domineren over het heden en de toekomst, maar neemt de kwetsbaarheid ervan wel mee om anderen te geven daarvan;
- gelooft in het eigen verhaal, waardoor je de autoriteit hebt om te doen waarvoor je gemaakt bent.
2. VISIE (WAAROM)
De visie van Joyfulheart is om leugens en onmogelijkheden te keren naar waarheid en mogelijkheden. Om verlieservaringen te brengen naar vreugde, verbinden en uitdelen. Om te bemoedigen, te bekrachtigen, te stichten, op te bouwen en samen oplossingen te vinden. Om te helpen verbinden en om anderen te helpen verbinden. Om stappen vooruit te maken en om anderen te helpen stappen vooruit te maken.
3. STRATEGIE (HOE)
Joyfulheart krijgt dit voor elkaar door waarnemen, begeleiden, coachen, bemoedigen, bekrachtigen, opbouwen, video interactie training, oplossingsgerichte gespreksvoering en afstemming op relaties. Joyfulheart helpt kennis en inzicht verkrijgen door pakkend duurzaam onderwijs te trainen en toe te leren passen in workshop vorm. Joyfulheart helpt verbinden en holistisch gezonder worden door te bewegen met vlaggen in een veilige groep.
4. CULTUUR (WANNEER)
Zodra Joyfulheart begint zal er transitie plaatsvinden. Wanneer een eindpunt is bereikt is sterk afhankelijk van meerdere factoren, zoals de mate van problematiek, het aantal helpende bronnen, de mogelijkheden voor samenwerking, medewerking, cognitief vermogen, lichamelijk vermogen, innerlijke krachten, etc. Joyfulheart put uit een grote bibliotheek aan mogelijkheden om het best mogelijke boven te halen, maar in het ene geval zal dit meer detectivewerk vereisen en tijd kosten dan in het andere geval.
5. DOELGROEP (WIE)
Joyfulheart heeft oog voor die ene. Die buiten de boot valt door gedrag. Aan de zichtbare kant van de ijsberg gezien als persoon met ASS, AD(H)D, hechtingsstoornis of verdriet, verlies, rouw, trauma. Aan de onzichtbare kant van de ijsberg met ongeziene mogelijkheden en bijzondere ervaringen, die gebruikt kunnen worden om de authentieke beste versie van zichzelf boven te halen. Maar ook voor die persoon die graag wil verbinden met die andere persoon die buiten de boot valt. Zodat die handvatten heeft om goud boven te halen, onderwijs te kunnen laten landen, verbinding en relaties kan leggen in een groep en noem maar op.